Právě se nacházíte: Příprava pitné vody

Příprava pitné vody

Bez vody není život. Kvalita našeho života i celé planety závisí na kvalitě vody. Přes pět let se soustředím na to jak vlastně nejlépe připravit vodu, aby to byla "ta správná voda" pro naše tělo. Naštěstí mé pozorování má vývoj a došel jsem kvalitnímu závěru, který se dá snadno aplikovat v každé domácnosti.

Jaký je můj současný závěr ?

1.) žádný filtr - jakýkoliv filtr je nevhodný, množí se v něm paraziti a následně voda má ( daleko) horší kvalitu, než bez něj. Dalo by se namítnout, že se to netýká filtru s reverzní osmózou, ale takový filtr lze pro vodu přirovnat ke koncentrečnímu táboru. Proto také není vhodný.

2.) Nejlépe hned za vodoměr nainstalovat Grandera - ( http://www.grander.com ) zařízená, které učiní vodu reaktivnější, alespoň částečně jí vrátí její pozitivní vlatsnosti po jejím nekonečném putování zarostlým potrubím, chlorováním a dalším dobrodružstvím. Dalo by se říci, že voda je vlastně v našich podmínkách pěkně statečná. Alespoň v některých lokalitách. Víte například, že rakušané používají kvalitnější chlor, než my u nás v ČR? Ten náš silně napomáhá a podporuje kornatění cév atd ...., rozhodně více, než ten jejich. Cena není nejnižší ( cca 25.000,- až 50.000,- Kč podle velikosti a typu). Bez Grandera se dá obejít viz bod 3, ale je to příjemný pomocník do domácnosti.

3.) Nejlepší voda na pití je strukturovaná. Podrobné informace se dočtete v knize od skvělého ruského autora, vědce a doktora lékařských věd, profesora Ivana Pavloviče Něumyvakina s názvem "Žijte dlouho, žijte aktivně"

V několika větách shrnu návod:

- studenou vodu nalijeme z kohoutku do velké nádoby ( skleněné, osobně mám 5 L) a necháme odstát do druhého dne.

- ráno opatrně přelijeme cca 3,5 L do hrnce a zbytek vylijeme, protože jsou tam usazeniny, i když nejsou vidět.

- těch 3,5 L vody v hrnci zahřejeme a jakmile se začnou na dně vytvářek maličké bublinky, vodu ihned co nejrychleji schladíme. Osobně používám profesionální chladící soustavu : hrnec v hrnci a funguje to dobře. 

- následně přiliji vodu do mého 8 L velkého skleněného rezervoáru s křišťály, křemeny, růženíny a dalšími kameny a dílo je dokonáno. Voda by se takto měla nechat odstát pro dokonalý efekt ještě 5 dnů. Mám pozitivní zkušenost s dolýváním. Postuně vodu spotřebovávám a postupně  ( denně) dolívám a kvalita je velmi slušná. Jako by ta čerstvá voda chytila kvalitu od té vody co tam už byla .... .

Zajímavé je, že se vůbec nekazí, nezapáchá a má úplně jiné vlastnosti, že ta z kohoutku. Jako by se táhla, ale hlavně je to nejpřirozenější forma vody pro člověka. Více se dozvíte ve výše uvedené knize pana Něumyvakina.

 Voda je nejlepší infornační médium a velmi dobře se s ní pracuje. Má vlastní paměť a dokonce existují i technologie, které umí vypovědět, co všechno během svého života "ta zkoumaná voda - vzorek" zažila. Rozhodně se nedoporučuje vodu převařovat, protože se tím její paměť posiluje. ( nevím jak se postavit k technice převařování vody, jak doporučuje Ajurvéda, ale toto je mi přirozenější, navíc i kvalitně vědecky podložené) Na konci roku 2017 bude připravena laboratoř na jedné nejmenované universitě v ČR právě na výzkum strukturované vody. Jak moc je voda strukturovaná se dá změřit pomocí hodnoty povrchového napětí.

Na závěr ještě jeden dokument o vodě, který Vám pomůže pootevřít oči:

Český rozhlas Radiožurnál - čím více si život zjednodušujeme, tím více si ho komplikujeme.

Host, hydrobiolog Jindřich Duras, mluvil například o tom, že cenou za pohodlný život je znečištěná voda, kterou následně požíváme. Celý velmi zajímavý rozhovor naleznete zde http://rozhl.as/2kz

Ještě drobnost: kdž už si s sebou vodu někam berete, vezměte si jí nejlépe v nerezové lahvi, enbo alespoň plastové bez BPA.

Pokud máte nějaké zajímavé novinky ohledně přípravy pitné vody, budu rád, za každý podnět. Napište mi na : info@taprana.cz

Nemáte ani tušení jak složité bylo dopracovat se k připravě vody, jak jsem popsal v této kapitole. Lidé ví o vodě prd a hlavně se o ní vůbec nezajímají. Je to pro ně jen téměř bezcenná voda z kohoutku ...

                                                                                                                                                                                               Na zdraví !

 


Přihlásit se